Clinica Bucuresti - Intrarea Tudor Stefan 58

Facilitati pentru pacientii ce vin de la distanta
pentru tratamente la clinica din Bucuresti (click aici)

Clinica Constanta - Str. Bogdan Voda 75, etaj 2

 

Blefaroplastia (chirurgia pleoapelor) * Luxury Aesthetics by Dr. Morad Iancu

Generalitati
Blefaroplastia
Blefaroplastia
   cosmetica

Blefaroplastia
   functionala

Ptoza pleoapelor

Operatia
Indicatii
Pregatirea
Interventia
Recuperarea
Complicatii
Preturi

Extra
Despre lacrimi
Cum scapam de
   "ochii pufosi"

 

Ptoza pleoapelor

Blefaroplastia pentru corectia ptozei palpebrale

Ptoza palpebrala este termenul medical prin care se defineste caderea pleoapei superioare la un ochi sau la ambii si poate afecta atat copii cat si adultii. Cand marginea pleoapei cade prea mult si acopera o parte din pupila sau chiar toata pupila, campul vizual este afectat. In majoritatea cazurilor se datoreaza imbatranirii precoce a tesuturilor.

Ptoza palpebrala prezenta inca de la nastere se numeste ptoza congenitala. Daca nu este tratata, la copii, aceasta poate duce la ambliopie si scaderea vederii pe termen lung.

Semnul cel mai evident al ptozei este pleoapa cazuta si in functie de severitatea acesteia vederea poate fi afectata. Datorita acestui fapt pacientii tind sa isi incline capul pe spate sau isi ridca sprancenele in mod repetat in speranta ridicarii pleoapelor.

Pentru a stabili daca suferiti de ptoza palpebrala si in ce masura blefaroplastia este indicata in cazul dumneavoastra va rugam sa sunati la 0723 171 316 si sa programati o consultatie gratuita.

Ptoza palpebrala se poate asemana cu dermatochalasis, o afectiune a tesutului conjuctiv ce determina lasarea pielii si formarea de pliuri cutanate. Aceasta afectiune se asociaza cu formarea de tesut mai putin normal din punctul de vedere al elasticitatii. Tipic, tendonul muschiului elevator, responsabil de ridicarea pleoapei, se intinde prea mult si astfel pleoapa cade. Uneori anatomia faciala poate afecta la randul ei acest muschi.

Corectia chirurgicala implica repararea tendonului, cu intinderea muschiului pentru a se ridica pleoapa, iar daca muschiul este foarte slab el este atasat sub spranceana astfel incat muschii fruntii inlocuiesc muschiul elevator.

Nu este neobisnuit pentru o persoana sa dezvolte pleoape cazute in urma interventiei pentru cataracta sau a altor tipuri de interventii oculare, deoarece in timpul operatiei muschiul ce tine ochiul deschis poate fi slabit printr-o solicitare exagerata. Accidentele vasculare, tumorile oculare, bolile neurologice, bolile sistemice si traumele pot de asemenea sa determine ptoza palpebrala.

Interventiile de blefaroplastie pentru rezolvarea acestei conditii sunt in general efectuate de catre chirurgii plasticieni sau oftalmologi.

Pentru o evaluare personalizata va rugam sa programati o consultatie gratuita la 0723 171 316.

 

v Clinica recomandata de Catalin Botezatu

Pentru a programa o consultatie*
(gratuita) sunati la 0723 171 316

sau completati formularul de mai jos:

Nume:

Telefon:

E-mail:

Detalii, observatii, intrebari (optional):


* Tratamente recomandate
pacientilor de peste 18 ani

 

© Luxury Aesthetics / Dr. Morad Iancu

Politica de confidentialitate